luni, 20 mai 2013

In vacanta facand schimb de locuinte

In acest an poti merge intr-o vacanta conventionala, poti rezerva un hotel online sau poti opta pentru ceva diferit, fa schimb de locuinta pe o perioada determinata, ce spui?
O varianta de cazare din ce in ce mai folosita de cei din strainatate, in special, este cea prin care faci schimb de locuinte cu o alta persoana. Acest lucru iti permite sa te plimbi si sa te bucuri de acelasi confort ca cel de acasa, doar ca gratis. Daca te tenteaza aceasta idee iata ce trebuie sa faci pentru a face schimb de locuinte:


  1. Cauta pe internet site-uri de incredere care se ocupa cu schimbul de locuinte la nivel international. Astfel poti afla date de contact ale persoanelor din tara pe care vrei sa o vizitezi care sunt deschisi pentru un astfel de schimb. Practic ei iti vor da cheile de la casa lor, si tu de la casa ta pe durata pe care o stabiliti.
  2. Incearca sa te interesezi de credibilitatea fiecarei agentii, sau a persoanelor cu care ai vrea sa faci schimb, pentru a nu avea surprize cand ajungi la fata locului sau inapoi acasa. Majoritatea acestor site-uri au sisteme de review-uri care ajuta viitorii cumparatori sa isi faca o parere.
  3. Incearca sa contactezi persoana sau agentia in cauza cu ceva timp inainte de data la care vrei sa pleci in vacanta, pentru a avea timp sa apelezi si la alte variante in cazul in care nu gasesti o potrivire de program.
  4. Odata ce gasesti o oferta care sa se potriveasca nevoilor tale, ia legatura cu persoana in cauza si incearca sa afli mai multe informatii: localizarea in oras, utilitatile de care beneficiezi sau diverse alte aspecte despre care ar trebui sa stii.
  5. Daca oferta este pe palcul ambelor parti, semnati un contract .
  6. Inainte de a pleca, lasa casa in ordine, si fa loc in dulapuri pentru lucrurile personale ale noilor ocupanti.
  7. Lasa o lista cu informatii utile pentru oaspetii tai: numere de taxi, numerul de telefon de la spital sau doctor, locatia cea mai apropiata a unui supermarket, mijloacele de transport in comun si traseul acestora.

Vacanta placuta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu