miercuri, 16 ianuarie 2013

Trasee din Busteni

Continuam astazi seria de trasee din Busteni cu inca patru trasee, periodicitatea lor si marcajele specifice.
Busteni (900m) – Plaiul Munticelu – Poiana Costilei – Pichetul Rosu (1445m) – Cabana Malaiesti (1720m): marcajul este reprezentat de un triunghi rosu, apoi o banda rosie. Durata traseului este de circa 5-6 ore, iar diferenta de nivel este de 850 metri. Traseul de la Busteni la Pichetul Rosu este accesibil pe toata durata anului. Traseul de la Pichetul Rosu la Cabana Malaiesti este practicabil numai pe perioada verii. Traseul are o dificultate medie, dar este recomandat numai turistilor antrenati si echipati corespunzator.

Busteni (900m) – Valea Cerbului – Cabana Gura Diham (987m) – Muntele Diham – Saua Baiului (1363m) – Cabana Diham (1320m): marcajul este un triunghi albastru, iar durata traseului este de circa 3 ore si jumatate; diferenta de nivel este de 463 metri; acesta este un traseu practicabil pe toata perioada anului, si recomandat oricarui turist, nefiind necesar un echipament special; e necesara, totusi, o conditie fizica medie.

Cabana Omul (2505m) – Valea Malaiesti – Cabana Malaiesti (1720m): marcajul este o banda albastra, iar durata traseului este intre 2 ore si 30 minute si 3 ore jumatate. Diferenta de nivel este de 785 metri, iar traseul este practicabil numai pe perioada verii, iarna traseul este inchis. Gradul de dificultate este ridicat si este nevoie de echipament special si pregatire fizica; exista doua variante de traseu, prima din Saua Hornurilor prin Hornul Mare, iar cea de-a doua, de la baza Hornului Mare in serpentine stranse, traseu interzis pe perioada iernii.

Cabana Omul (2505m) – Obarsia Ialomitei – Hotel Pestera (1610m): marcajul este o banda albastra, iar durata traseului este de cel mult 2 ore si 30 minute; diferenta de nivel este de 895 metri; acesta este un traseu de dificultate ridicata si nu este recomandat spre practicare pe timpul iernii. Pe acest traseu se poate observa Cascada ialomitei.

Cabana Omul (2505m) – Muntele Doamnele – Muntele Strungile – Saua Strunga (1904m) – Cabana Padina (1525m): marcajul este o banda rosie, iar durata traseului de 5 ore – 5 ore si jumatate, cu o diferenta de nivel de 980 metri. Traseul este unul dificil, inchis pe perioada iernii.

Cabana Babele (2200m) – Crucea Eroilor (2284m) – Varful Caraiman (2384m) – Spinarea Costilelor – Saua Sugarilor (2295m): marcajul este o cruce rosie, iar durata traseului este de 2 ore jumatate – 3 ore, cu o diferenta de nivel de 184 metri. Traseul este foarte accesibil in perioada verii, iarna nu este recomandat, si are o dificultate medie.

Cabana Omul – Muntele Bucsoiul Mare – Brana Caprelor – Cabana Malaiesti: marcajul este o banda rosie pe Bucsoiul Mare, un triunghi albastru pe Brana Caprelor, o banda albastra spre Malaiesti, iar durata traseului este de 2 ore, 2 ore si jumatate, cu o diferenta de nivel de 785 metri. Traseul este inchis pe vreme rea si pe perioada iernii.
Azuga (940m) – Valea Grecului – Varful Leuca Mica – Saua Baiului (1363m) – Cabana Poiana Izvoarelor (1445m): marcajul cu cruce albastra, durata traseului de o ora si jumatate, pana la 2 ore, cu o diferenta de nivel de 505 metri. Traseul este accesibil pe toata durata anului si este recomandat oricarei categorii de turisti; nu este nevoie de echipament special.

Cabana Miorita (1987m) – Muntele Furnica (1950m) – Cabana Babele – Cabana Omul (2505m): marcaj cu banda galbena, cu o durata a traseului de pana la 6 ore si diferenta de nivel 550 metri. Traseul este unui dificil, nerecomandat pe perioada iernii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu