marți, 3 iunie 2014

Reteta usoara de vacanta – salata de fasole verde cu ulei din seminte de dovleac

Stim ca urmeaza perioadele in care sa te bucuri de vacanta asa ca am hotarat sa venim in ajutorul vostru cu o salata sanatoasa si care se preapara foarte rapid.

Care sunt ingredientele pentru aceasta salata?

- fasole verde aproximativ 1 kg, de preferat congelata;
- o legatura de ceapa proaspata si verde;
- o legatura de marar proaspat;
- maioneza preparata aproximativ 100 g;
- cateva lingurite de ulei din seminte de dovleac nerafinat, obtinut prin presare la rece;
- piper si sare dupa gust.

Aceasta reteta este pentru 4 persoane si se prepara in aproximativ 30 de minute.
Modul de preparare:
Se lasa fasolea verde la fiert pana se patrunde foarte bine dupa care se scoate si se lasa la scurs si racit.

Se toaca ceapa marunt dupa care se trece la prepararea maionezei astfel: avem nevoie de un galbenus crud, de un galbenus fiert, o lingurita de mustar, sare, zeama de la o lamaie si putin ulei de floarea soarelui, ar fi ideal daca ati avea un ulei obtinut prin presare mecanica.

Se pun toate ingredientele intr-un bol (fasolea verde scursa, ceapa verde maruntita si uleiul de dovleac) dupa care se amesteca si se adauga sare, piper si marar dupa gust.

Daca aveti cu voi posibilitatea sa puneti salata undeva la rece pana in momentul cand o serviti, intr-o geanta/ sacosa termoizolanta si pusa intr-o apa curgatoare, intr-un frigider de voiaj, intr-o lada frigorifica.

Daca doriti sa consumati mai putine calorii puteti renunta la maioneza s-au puteti sa va preparati o maioneza vegetala.

Aceasta salata se poate servi cu paine din faina integrala si stropita cu ulei de masline extravirgin obtinut prin presare la rece + de asemenea se poate servi si cu o vin roze.

Va dorim pofta buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu