miercuri, 16 ianuarie 2013

Trasee din Busteni

Continuam astazi seria de trasee din Busteni cu inca patru trasee, periodicitatea lor si marcajele specifice.
Busteni (900m) – Plaiul Munticelu – Poiana Costilei – Pichetul Rosu (1445m) – Cabana Malaiesti (1720m): marcajul este reprezentat de un triunghi rosu, apoi o banda rosie. Durata traseului este de circa 5-6 ore, iar diferenta de nivel este de 850 metri. Traseul de la Busteni la Pichetul Rosu este accesibil pe toata durata anului. Traseul de la Pichetul Rosu la Cabana Malaiesti este practicabil numai pe perioada verii. Traseul are o dificultate medie, dar este recomandat numai turistilor antrenati si echipati corespunzator.

Busteni (900m) – Valea Cerbului – Cabana Gura Diham (987m) – Muntele Diham – Saua Baiului (1363m) – Cabana Diham (1320m): marcajul este un triunghi albastru, iar durata traseului este de circa 3 ore si jumatate; diferenta de nivel este de 463 metri; acesta este un traseu practicabil pe toata perioada anului, si recomandat oricarui turist, nefiind necesar un echipament special; e necesara, totusi, o conditie fizica medie.

Cabana Omul (2505m) – Valea Malaiesti – Cabana Malaiesti (1720m): marcajul este o banda albastra, iar durata traseului este intre 2 ore si 30 minute si 3 ore jumatate. Diferenta de nivel este de 785 metri, iar traseul este practicabil numai pe perioada verii, iarna traseul este inchis. Gradul de dificultate este ridicat si este nevoie de echipament special si pregatire fizica; exista doua variante de traseu, prima din Saua Hornurilor prin Hornul Mare, iar cea de-a doua, de la baza Hornului Mare in serpentine stranse, traseu interzis pe perioada iernii.

Cabana Omul (2505m) – Obarsia Ialomitei – Hotel Pestera (1610m): marcajul este o banda albastra, iar durata traseului este de cel mult 2 ore si 30 minute; diferenta de nivel este de 895 metri; acesta este un traseu de dificultate ridicata si nu este recomandat spre practicare pe timpul iernii. Pe acest traseu se poate observa Cascada ialomitei.

Cabana Omul (2505m) – Muntele Doamnele – Muntele Strungile – Saua Strunga (1904m) – Cabana Padina (1525m): marcajul este o banda rosie, iar durata traseului de 5 ore – 5 ore si jumatate, cu o diferenta de nivel de 980 metri. Traseul este unul dificil, inchis pe perioada iernii.

Cabana Babele (2200m) – Crucea Eroilor (2284m) – Varful Caraiman (2384m) – Spinarea Costilelor – Saua Sugarilor (2295m): marcajul este o cruce rosie, iar durata traseului este de 2 ore jumatate – 3 ore, cu o diferenta de nivel de 184 metri. Traseul este foarte accesibil in perioada verii, iarna nu este recomandat, si are o dificultate medie.

Cabana Omul – Muntele Bucsoiul Mare – Brana Caprelor – Cabana Malaiesti: marcajul este o banda rosie pe Bucsoiul Mare, un triunghi albastru pe Brana Caprelor, o banda albastra spre Malaiesti, iar durata traseului este de 2 ore, 2 ore si jumatate, cu o diferenta de nivel de 785 metri. Traseul este inchis pe vreme rea si pe perioada iernii.
Azuga (940m) – Valea Grecului – Varful Leuca Mica – Saua Baiului (1363m) – Cabana Poiana Izvoarelor (1445m): marcajul cu cruce albastra, durata traseului de o ora si jumatate, pana la 2 ore, cu o diferenta de nivel de 505 metri. Traseul este accesibil pe toata durata anului si este recomandat oricarei categorii de turisti; nu este nevoie de echipament special.

Cabana Miorita (1987m) – Muntele Furnica (1950m) – Cabana Babele – Cabana Omul (2505m): marcaj cu banda galbena, cu o durata a traseului de pana la 6 ore si diferenta de nivel 550 metri. Traseul este unui dificil, nerecomandat pe perioada iernii.

joi, 10 ianuarie 2013

Trasee din Busteni

Astazi avem o parte din lista cu trasee din Busteni, pentru pasionatii de miscare in aer liber. Cu precizari referitoare la durata traseului, la periodicitatea acestuia si punct de plecare.

Busteni (900m)– Cascada Urlatoarea – Poiana Tapului (860m): marcajul este cu punct rosu si punct albastru; durata traseului este 1 ora si 45 minute – 2 ore, iar diferenta de nivel este de 120 metri. Traseul este usor si accesibil pe toata perioada anului, fara echipament special; plecarea se face din Busteni, fie prin Poiana Tapului, fie prin padurea de brazi.

Cascada Urlatoarea
Busteni (900m) – Creasta Urlatorilor – Cantonul Jepi (1960m) – Cabana Piatra Arsa (1950m): marcajul este un triunghi albastru; durata traseului este 3 ore si 30 minute – 4 ore si 30 minute, iar diferenta de nivel este de 1060 metri. Traseul este accesibil pe perioada verii si este inchis iarna; este un traseu de dificultate mare, recomandat numai turistilor echipati corespunzator.

Busteni (900m) – Valea jepilor – Cabana Caraiman (2025m) – Cabana Babele (2200m) – Hotel Pestera (1610m): marcajul este o cruce albastra; durata traseului este de 5-6 ore, iar diferenta de nivel este de 1300 metri. Traseul este accesibil pe perioada verii si este inchis iarna; traseul este de dificultate mare, recomandat numai turistilor echipati corespunzator. Traseul porneste din padurea de brazi, urca printre stanci pana spre Cabana Babele si Caraiman, apoi popas la Sfinx, si-apoi in jos spre Hotelul Pestera.


Busteni (900m) – Valea Cerbului – Galma Mare (1413m) – Cabana Omul (2505m): marcajul este o banda galbena; durata traseului este de 6-7 ore, iar diferenta de nivel este de 1605 metri. Traseul este accesibil pe perioada verii, iar iarna este inchis; traseul are o dificultate ridicata si este recomandat turistilor echipati corespunzator. Traseul porneste de pe drumul spre Cabana Gura Diham; de la jumatatea drumului asfaltat urcam catre Poiana Costilei, apoi catre Cabana Omul.

Valea Cerbului Busteni
Busteni (900m) – Valea Cerbului – Cabana Gura Diham (987m) – Cabana Poiana Izvoarelor (1455m) – Pichetul Rosu (1445m) – Muntele Bucsoiul Mare – Cabana Omul (2505m): marcajul este o banda rosie, si un triunghi de culoare rosie de la Pichetul Rosu – Muntele Bucsoiu Mare; durata traseului 7 ore – 7 ore si 30 minute, iar diferenta de nivel este de 1605 metri; traseul Busteni – Pichetul Rosu este accesibil pe toata durata anului; traseul Pichetul Rosu – Cabana Omul este accesibil numai pe perioada verii. Traseul este de o dificultate medie si este recomandat turistilor antrenati si echipati corespunzator.